Via CAM-aangestuurde machines worden de diverse matrijsdelen geproduceerd.

 

Productontwerp
ISBM tooling

Een mooi, functioneel en maakbaar design is een eerste en zeer belangrijke stap in de ontwikkeling van een nieuwe verpakking. Dankzij onze jarenlange ervaring en met behulp van 3D-CAD- en simulatiesoftware kunnen wij al in een vroeg stadium problemen of kritische aspecten signaleren. Rekening houdend met materiaal, verstrekking, machinetype en alle overige product- en procesparameters kunnen we u optimaal adviseren.

Preformdesign

In combinatie met het productontwerp creëren we met behulp van zelfontwikkelde simulatiesoftware de juiste preform voor ieder product.

Proefmodel

Behalve mooie 3D-plaatjes kunnen we u ook het echte ‘gevoel’ van het toekomstige product al aanleveren voordat de productiematrijs gemaakt wordt.
Kleine series (tot enkele honderden) kunnen we op onze eigen blaasmachine in een enkelvoudige tooling produceren tegen relatief geringe kosten. Hiermee kunnen vultesten of marketingactiviteiten al vroegtijdig worden opgestart. Ook eventuele aanpassingen kunnen worden doorgevoerd voordat de definitieve matrijzen worden gebouwd.

Matrijsontwerp

Na vrijgave van het productontwerp wordt er gestart met de productiematrijs. Ook hier wordt rekening gehouden met de klantspecifieke eisen en wensen om een zo optimaal mogelijke tooling te bouwen. Indien gewenst wordt de constructie tot in detail met u doorgenomen, zodat u precies weet wat we gaan bouwen.
We streven naar een optimale combinatie van output, kwaliteit, levertijd en matrijsprijs.

Onderdelenproductie

Zodra de matrijsconstructie is uitgewerkt wordt er gestart met de productie van de onderdelen. Via CAM-aangestuurde machines worden de diverse matrijsdelen geproduceerd.

Assemblage

Een team van professionals stelt de losse onderdelen samen tot een complete tooling. Zo wordt, onder constante kwaliteitsbewaking, de matrijs klaargemaakt voor afname.
Na uw goedkeuring van het product wordt de matrijs gereedgemaakt voor transport. U kunt de matrijs in uw productieomgeving snel en efficiënt opstarten, waarbij we uiteraard ook aanwezig zijn.

Service

Als laatste stap bij het opstarten van een nieuw product, wordt de matrijs in uw productie geïnstalleerd. Onze ISBM-experts kunnen u hierbij ondersteunen en indien gewenst een training/opleiding verzorgen. Ook als de matrijs draait houdt het nog niet op. Wij zijn altijd bereikbaar voor vragen met betrekking tot de nieuwe of andere matrijzen in uw productie.

ISO 9001

Coremans ISO 9001

Om alle processen in het bedrijf goed te kunnen monitoren en onze prestaties continu te verbeteren zijn we ISO 9001:2015 gecertificeerd.